Balkonski paradižniki

DOMBELLO: italijanska pritlikava sorta paradižnika za vzgojo na balkonih (terasah, ložah, verandah … ali kje drugje v večjih posodah). Plodovi so rumeni, okrogli, sočni in sladki, s premerom 2 – 3 cm. V ugodnih razmerah zraste 30 – 40 cm visoko.
IDA GOLD: zgodnja sorta, ki obrodi zelo lepe in okusne plodove zamolklo oranžne barve. Plodovi imajo 4 – 5 cm v premeru. Je relativno mesnata, a vseeno sočna. V ugodnih pogojih zraste do 60 cm visoko in potrebuje oporo.
MIRABELLE: sorta paradižnika za gojenje na balkonih (terasah, ložah, verandah … ali kje drugje v večjih posodah). Plodovi so rumeni, okrogli, sočni in sladki, s premerom največ do 3 cm. V ugodnih razmerah zraste do 80 cm visoko.
POMODORO DA TERRAZZA: italijanska pritlikava sorta za vzgojo na balkonih (terasah, ložah, verandah … ali kje drugje v večjih posodah). Plodovi so rdeči, okrogli, sočni in sladki, s premerom 2 – 3 cm. V ugodnih razmerah zraste do 50 cm visoko.
VICTORIAN DWARF (viktorijanski palček): pritlikava sorta paradižnika za gojenje na balkonih (terasah, ložah, verandah … ali kje drugje v večjih posodah). Plodovi so rdeči, okrogli, sočni in sladki. V primerjavi z ostalimi balkonskimi paradižniki daje nekaj večje plodove (plodovi imajo premer 4 – 5 cm). V ugodnih razmerah zraste do 50 cm visoko.
BALKONSKA VILMA : pritlikava sorta paradižnika, ki obrodi okrogle, rdeče ali rdeče-oranžne plodove s premerom do 3 cm. Plodovi so sočni in okusni. V ugodnih razmerah zraste 30 – 40 cm visoko.
BALKONSKA VRTNA PERLA: obrodi majhne, okusne, temno rdeče žametne plodove, velike do 3 cm. V ugodnih pogojih zraste največ do 50 cm in je zato primerna za gojenje na balkonu in v posodah. Od vseh balkonskih paradižnikov daje največ plodov.

 

BALKONSKI MALI RUMENI: pritlikava sorta paradižnika obrodi majhne, okrogle, rumene in sočne plodove, s premerom 2 – 3 cm. Zraste največ 30 – 40 cm.
ČEŠNJEVEC DOLGE VEJE: vrsta balkonskega paradižnika češnjevca, ki obrodi okrogle, rdeče in sočne plodove, s premerom 2 – 4 cm. Od drugih paradižnikov češnjevcev se razlikuje po tem, da so plodovi na nekaj daljših vejah. V ugodnih pogojih zraste 50 -70 cm v višino. Potrebuje oporo, ker se razvije v širino.