Prevod knjige o homeopatiji in nižje cene homeopatskih pripravkov za rastline

Imam dve lepi novici: prva je, da so se cene homeopatskih pripravkov za rastline zelo lepo popravile (navzdol :). Kar za 20 % nižje so. Znižanje ni sezonsko, pač pa trajno. Nabor izdelkov in cene zanje si lahko ogledate na spletni strani Gajin vrt, TUKAJ.

Druga lepa novica pa je, da so se v društvu za biodinamično gospodarjenje Ajda Štajerska odločili, da se bodo lotili zahtevnega projekta: prevedli bodo knjigo Vaikunthanatha Das Kaviraja Homeopathy for farm and garden. V tej knjigi je na 330 straneh zbranega ogromno znanja o uporabi homeopatskih pripravkov za rastline, ki jih lahko kupite v Gajinem vrtu. Knjigo bodo lahko izdali, če bodo zbrali dovolj prednaročil. Vabim vas, da knjigo naročite že sedaj in si tako zagotovite svoj izvod: 03/ 705 30 75 ali 051 394 494 in ajda.stajerska@gmail.com. Cena je 30 €.

V nadaljevanju posredujem njihovo vabilo:

Društvo za biodinamično gospodarjenje
AJDA ŠTAJERSKA
Soseska 13, 3312 Prebold

TRR št.: SI56 0600 0098 1722 070
Matična št.: 2014424
Davčna št.: 68125402

Mail: ajda.stajerska@gmail.com, tel.: 03/705 30 75, 051 394 494

—————————————————————————————————————-

Prebold, november 2016

Homeopatija za kmetijo in vrt

Homeopatsko zdravljenje rastlin je knjiga, s katero nas avtor Vaikunthanath Das Kaviraj spodbuja k zdravemu načinu pridelave rastlin in je začetek revolucije v kmetijstvu.

Vaikunthanath Das Kaviraj s to knjigo orje ledino. Po dolgoletnih izkušnjah mu je uspelo najti primerna homeopatska sredstva-zdravila za mnogo problemov v kmetijstvu, s čimer je omogočil kmetom, da ne uporabljajo herbicidov, fungicidov in insekticidov. Zdravje rastlin je boljše, zato postanejo rastline “imune” na povzročitelja bolezni. Pridelek se poveča, zato se lahko uporaba umetnih gnojil ustrezno zmanjša ali pa povsem opusti.

Za razliko od kemičnega poljedelstva so homeopatska zdravila učinkovita, varna, ekološko neškodljiva in zagotavljajo uporabniku najcenejši možen način za ohranjanje kmetije in vrta v najugodnejšem stanju za gojenje rastlin. Zdravljenje z njimi je alternativa za vse, od bolezni rastlin, ki jih povzročajo bakterije, virusi ali glive, pa do napadov škodljivcev in poškodb rastlin (npr. zaradi presajanja). Uporabno je tako v velikih kmetijskih obratih kot tudi pri ljubiteljskem vrtnarjenju.

Avtor navaja, da je Rudolf Steiner prvi uvidel, da je obdelovanje gole zemlje s kemičnimi gnojili napačna pot, zato je razvil nekaj preparatov za izboljšanje prsti, njegovi preparati obnavljajo mikrobno življenje prsti, dodajo potrebna hranila v obliki, ki jo rastline lahko prebavijo in izboljšujejo strukturo prsti.

Poudarek v knjigi je na pomembnosti hranilnih snovi, zdravljenju pri napadu škodljivcev, bakterijskih, virusnih in glivičnih obolenjih, poškodbah ter pri zatiranju plevela.

Knjiga je obsežna (ima ca. 330 strani), nudi poleg obširnega splošnega dela,  ki je namenjen razumevanju delovanja homeopatskih sredstev, številna homeopatska sredstva s podrobnimi opisi ter odnosi glede na druga sredstva.

Bogata je z barvnimi fotografijami škodljivcev, bolezni ali posledic pomanjkanja določenega hranila z opisom nadloge, da lahko bralec lažje identificira bolezen ali škodljivca ter ugotovi, katero zdravilo bi njegovo bolezen odpravilo.  Nekatera zdravila so uporabna le v en namen, medtem ko so druga učinkovita pri več boleznih, zato se le-ta v knjigi navajajo v več poglavjih.

Knjigo bi radi prevedli in izdali v slovenskem jeziku, da bi bila razumljiva vsem.

To pa je povezano s precejšnjimi stroški (avtorske pravice, prevod, tisk, distribucija …). Dogovarjamo se z eno od založb, ki je pripravljena knjigo izdati, če zagotovimo ustrezno število naročnikov oz. če sofinanciramo izdajo knjige.

Cena knjige v mehki vezavi bi bila 30 EUR. V ceni je že vštet DDV. Kot informacija: cena originalne knjige (v trdi vezavi) v nemškem ali angleškem jeziku je 34 EUR+stroški pošiljanja.

Homeopatska zdravila, izdelana po navodilih avtorja te knjige, so v prodaji tudi v Sloveniji. Ker je knjiga pripomoček in priročnik, ki ponuja možnost odprave kemičnih sredstev,  želimo, da bi bila dosegljiva čim večjemu številu zainteresiranih. Zato si prizadevamo, da bi izšla tudi v slovenščini.

Lepo vas pozdravljamo.