Hišica iz medenjakov (Gingerbread house)

Letos se je ujelo dvoje: odjemalci, ki so jim hišice všeč ter dovolj časa in volje za njihovo izdelavo. Veselja do takih stvari imam pa itak vedno dovolj. Nazadnje sem jih naredila, ko sta bili moji punci še majhni; takrat sem delala večje, tokrat manjše, pa so mi takšne, odkrito, še veliko bolj všeč. Ne le, ker jih je lažje obvladati, prav v ničemer niso slabše. Tudi podlago za hišico sem spekla iz testa za medenjake, zato je hišica v celoti užitna.

Najprej sem naredila testo za medenjake, ga zavila v folijo in spravila v hladilnik. Delala sem z dvojno količino testa (naredila sem 4 hišice). Medtem sem iz kartona izrezala šablone za hišico: za stranici, sprednji in zadnji del in za dvokapno streho. Potem je bilo treba prešteti bombone. Pravično sem jih razdelila med vse 4 hišice, odvečne pa eliminirala (beri: preverila njihov okus in kakovost). Potem sem ohlajeno testo zvaljala, izrezala oblike in medenjake spekla. Pečene medenjake sem ohladila, zlepila dele hišice s karamelom, jo okrasila z snegom iz beljakov in nazadnje, za piko na i, še z bomboni.

Recepte sem shranila tukaj: https://www.gajin-vrt.com/hisica-iz-medenjakov/

Vsem želim vesele praznike in veliko sonca!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.