Vabljeni na Pomladni sejem v Velenje! (sobota, 11. 5. 2019)

Vabilo na Pomladni sejem v Velenju

  • Kdaj: sobota, 11.5.2019 od 8.00 do 13.00
  • Kje: Titov trgVelenje
  • Prireditelj: Festival Velenje
  • Vstopnina: Brez vstopnine

Pomlad že trka na vrata! Prihaja čas za pripravo vrta, rožnih gredic, sadovnjaka … Zato pridite na Pomladni sejem na Titovem trgu v Velenju, ki bo v soboto, 11. maja 2019, med 8. in 13. uro.

Tema letošnjega sejma je URBANO VRTNARJENJE. Na to temo so pripravili bogato ponudbo: kulturni program, izobraževalni program – trende zasaditev, otroške ustvarjalnice, poskrbeli so tudi za zanimivo kulinarično ponudbo.

V Galeriji Velenje bodo tudi predavanja:

10:00 Homeopatija, permakultura in biooglje za slovenske vrtove: Krepitev in zdravljenje rastlin ter zemlje, predavanje z demonstracijo uporabe bio oglja pri setvi in sajenju rastlin. Predava: Bojca Januš
11:00 Samooskrbni zelenjavni vrt za vrtičkarje nove dobe: Katere zelenjadnice so dobri sosedje na vrtu? Kako naredit načrt za kolobarjenje na vrtu in kako kolobarjenje sploh poteka? Kdaj na vrtu sadimo? Kakšne so pravilne razdalje med sadikami? Koliko rastlin sploh potrebujemo, da bo dovolj za vse člane gospodinjstva? In koliko nam jih velikost vrta sploh dopušča?  Odgovore na ta in podobna vprašanja lahko dobite z uporabo mobilne aplikacija Posadi.si. Predava: Tilen Blažica
12:00 OLLA posode, najbolj učinkovit vlažilec rastlinskih korenin: Ali veste, da z uporabo Olla posod prihranite do 70% vode? Ali veste, da z uporabo Olla posod za isti učinek porabite polovico manj gnojil in mineralov? Kako jih izdelamo in kako jih uporabljamo, vam bo predstavil Igor Bahor.

Povezava na napovednik: TUKAJ

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.