Slovenski prevod najbolj obsežne knjige o homeopatiji za rastline

img_2746

Tole zgoraj sta dve knjigi, ki sta bili (in sta še vedno) moji vodnici pri uporabi homeopatskih pripravkov za rastline. Prvo je napisala Christiane Maute, drugo pa Vaikunthanath Das Kaviraj. Druga je od prve precej debelejša, podrobnejša, bolj poglobljena. A je seveda vsaka od teh dveh knjig po svoje dragocena in nezamenljiva.

Knjigi je bilo takrat, ko sem se začela ukvarjati s homeopatijo za rastline, mogoče dobiti le v nemščini in angleščini. Pred kratkim pa sem dobila sporočilo gospe Anice Jagar, da so se v društvu biodinamikov Ajda Štajerska odločili za precej zahteven projekt: knjigo Vaikunthanatha Das Kaviraja Homeopathy for Farm and Garden, ki ima kar 330 strani, in je polna njegovega dragocenega znanja in izkušenj, bodo prevedli in izdali v slovenščini. Odločitev je padla na osnovi izkušenj članov društva: sami so preizkusili homeopatske pripravke za rastline in se prepričali, da delujejo. Zdaj bi radi naredili korak dlje – radi bi izdali knjigo v slovenščini, da bo znanje iz nje lažje dostopno vsem, ne samo tistim, ki tekoče berejo angleško ali nemško.

Homeopatske pripravke, o katerih govorita ga. Maute in g. Kaviraj, se da kupiti tudi že v Sloveniji v podjetju Gajin vrt (www.gajin-vrt.com).

Vabilo k prednaročilu

Gospa Anica mi je povedala še tole: uspeli so najti založbo, ki jih je pripravljena podpreti, a ker je projekt finančno in strokovno zahteven, prosijo za pomoč: pridobiti morajo čim več kupcev, ki bodo knjigo kupili v prednaročilu. Cena za mehko vezavo je 30 €, kontakti za naročilo pa: 03/ 705 30 75 in 051 394 494 in ajda.stajerska@gmail.com

Tole spodaj pa je članek, izdan v Novem Tedniku, 22. decembra 2016.

clanek-novi-tednik-st-51-22-dec-2016-a

This entry was posted on 28 decembra, 2016, in Brez kategorije. Bookmark the permalink. Komentiraj

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.