Kapar, herpes zoster in večno vprašanje: Zakaj se mi to spet dogaja …

Nine-banded Armadillo.jpg

Vir: “Nine-banded Armadillo” by http://www.birdphotos.com – Own work. Licensed under CC BY 3.0 via Commons – https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nine-banded_Armadillo.jpg#/media/File:Nine-banded_Armadillo.jpg

Zunaj pridno pada, znotraj pa veselo raziskujemo homeopatijo. Za kaparja na limonovih drevescih na zimskem prezimovanju smo izbrali Petroleum 30C, za herpes zoster pri homo sapiensu pa Arsenicum album 200C. Herpes zoster ali pasavec je zoprna zadeva, ki sicer ni nalezljiva, a ima lahko trajne posledice. Za bolnikom sta šele dve dozi Arsenicum album 200C (3 globule v kozarcu vode, prvič včeraj zvečer in drugič danes dopoldan), pa mu gre namesto na ukazano slabše že na boljše. Rdečina se ne širi več, frekvenca, s katero se vrača zoprna bolečina, podobna vbodu z razbeljenim nožem, postaja čedalje daljša, bolečina pa čedalje šibkejša in bolj oddaljena.

Med tem ko s še vedno rahlo skeptičnim pričakovanjem opazujemo, kako se neprijetna bolečina in razdiralno početje virusa Varicela zoster hitro zmanjšuje (pa se še vsaj en teden ne bi smela, vsaj še en teden bi moral veselo harati po čedalje večjem delu bolnikovega hrbta), se zabavam z različnim delom, vmes pa berem zadeve, ki me zanimajo. Mimogrede – a veste, zakaj mislim, da homeopatija ni bolj razširjena? Ker potem ljudje po navodilih zdravnikov ne bi več mogli ostajati doma na dolgotrajnih bolniških … ;). Namesto, da bi si zlom zdravili en mesec, bi po preležanem vikendu lahko šli spet ven. In namesto da bi zaradi herpesa zosterja trpeli muke dva do štiri tedne, bi po treh dneh ozdraveli :).

Ob vsem tem pa se prikrade misel: zakaj se človeku zgodijo ravno te stvari, ki se mu zgodijo, in ne kakšne druge?
Zanimivo razlago sem našla na spletni strani astrologa Tima Stephensa. Kako pravi, preberite TUKAJ.

5 thoughts on “Kapar, herpes zoster in večno vprašanje: Zakaj se mi to spet dogaja …

  1. Zdravo! Vidim, da se vedno bolj ukvarjate tudi s homeopatijo za ljudi, pa me zanima, kaj priporočate za krčne žile. Ob priliki pa bi se pozanimal, če obstaja kaj za normalno obarvanje nog (trenutno so suho rjave do srebrne barve). Lep pozdrav, Beno

    • Pozdravljen, Beno, uradno lahko s homeopatijo zdravijo zdravniki homeopati, ki so na podlago iz klasične medicine dodali še homeopatsko izobrazbo. Takšnih je v Sloveniji kar nekaj, tudi odličnih. Homeopatija ni nedolžna kroglica, ne dovolj poučen posameznik si lahko naredi škodo, ker napačen preparat lahko prinese nezaželen rezultat. Homeopatsko zdravljenje rastlin me je navdušilo in prepričalo, zato sem si v nekaj primerih pomagala sama, ko je šlo za “bolezni ljudi”. Ne morem pa zdraviti drugih. Edino kar smem je, da vam posredujem informacije, ki so javno dostopne.

  2. Pozdravljeni!
    Zanima me zdravljenje herpes zostra pri starejšem človeku s homeopatijo. Hude in dolgotrajne bolečine v predelu hrbta, ki se selijo iz ene na drugo stran. Vse skupaj že neznosno…se da pomagati in kako priti do homeopatskih pripravkov.
    Hvala za odgovor in lep dan želim!
    Andreja

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.