Ajsi, je rekel Carl Gustav Jung :)

Ne čisto dobesedno, ampak v prenesenem pomenu pa. Rekel je: No tree, it is said, can grow to heaven unless its roots reach down to hell … kar prevedeno pomeni: Nobeno drevo ne more doseči nebes, če njegove korenine ne sežejo do pekla.

Če bi se radi res dobro odgnali proti gladini, je včasih treba najprej potoniti do dna.

Tako velja za vse res pomembne stvari v življenju. Pri tem pa drži to, kar pravi moja draga prijateljica Ksenija, ki je bila letos pri šamanih v Sibiriji: če se upiraš dogodkom, ki ti niso všeč, traja dlje. Karkoli pride, sprejmi in zaupaj, da je prav tako. Potem bo veliko hitreje spet vse OK.

Za nazaj, kot sami dobro veste, je lahko biti pameten. Tole sem napisala zato, da bom naslednjič lahko že za naprej pametna :).

Pa vrt? Ni pozabljen … Mare pravi, da so njegovi paradajzi “pošizili”; najprej so se pozdravili, zdaj pa ne nehajo delati, in to v orjaških razsežnostih. Moja mala sadika paradajza, ki je pristala s skalo in bioogljem na njivi na Gorenjskem, se je razrastla v grm, ki ima kot zmaj kakšnih sedem glav, na njih pa obilico težkih in zdravih plodov.

S trto nam ni povsem uspelo. Dobra novica je, da letos ni šlo 300 eurov za kemikalije za špricanje trte, pač pa manj kot 30 eurov za njena homeopatska zdravila, pa vendar … neučakana sem, in ne prenašam najbolje, če mi ne uspe, kot si želim. Še več se moram naučiti in se povezati z avstrijskimi in avstralskimi vinogradniki, ki vedo, kako ohraniti zdravje trte s homeopatijo. Sploh veste, kako kemično je vino, ki ga noro špricajo, mnogi celo z Bum efektom? Kdor misli, da je takšno vino zdravo ali vsaj neškodljivo, se krepko moti. Zakaj neki vinogradniki ne dovolijo, da se njihovi otroci igrajo v domačih goricah, kaj mislite, zakaj ne …

Učim se homeopatije; noga, ki bi morala še kakšen poldrugi teden biti imobilizirana, je po namakanju v Arnici že dober teden skoraj povsem uporabna. Kaj je ozdravljivo in kaj ne? Nič ni neozdravljivo, le za človeško neumnost in pohlep se včasih zdi tako :).

Prijateljev konj Blisk je danes odšel k novemu gospodarju; da bi se bolje spoznala in ker ga ni hotel strašit in matrat, je odkorakal z njim kar peš, več ur daleč, do doma. To je pravi človek zanj. Kobila Nela, ki jo je Blisk pogosto ljubosumno odganjal od jabolk iz mojih rok, se je žalostno drla za njim … samo totalen cepec lahko reče, da živali nimajo čustev.

Knjiga Permakulturni vrt je že drugič razprodana. Imam še nekaj kosov, potem bo nujen ponatis. Kakor mi je žal poletja, se po drugi strani veselim, da me s prihodom hladnih dni ne bo več stalno mučila dilema – vrt ali pisanje in Gajin vrt. Čeprav – a ste že opazili, kakšna fantastična meditacija je pletje? Usedeš se ali poklekneš na tla, populiš nezaželene in zariješ prste v toplo prst … okoli tebe pa žužnjajo žužki, lezejo deževniki in skačejo kobilice. Nirvana :).

4 thoughts on “Ajsi, je rekel Carl Gustav Jung :)

  1. ¨Čeprav – a ste že opazili, kakšna fantastična meditacija je pletje? Usedeš se ali poklekneš na tla, populiš nezaželene in zariješ prste v toplo prst … okoli tebe pa žužnjajo žužki, lezejo deževniki in skačejo kobilice. Nirvana :).¨

    Tole tako drži, da bolj ne bi moglo :) Pa še ni treba plačevati dragega inštruktorja samo zato, da sediš eno uro v tišini in ¨poskušaš¨najti mir v sebi. To je zame namreč največja traparija na svetu. Mir v sebi najdeš samo, če se povežeš z naravo, z zemljo, s svojimi koreninami, torej s svojim izvorom. Vrtičkanje je terapija za dušo in telo!
    Hvala za tale prispevek, Bojca.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.