Paradižniki pozdravljeni :)

Kolega Mare, ki mi je poslal fotke obolelih paradižnikov, je kljub skepsi (“Bojca, a tale majhna flaška z micenimi globulami naj bi pomagala, pa mal biooglja … a si ti mal čarovnice, al kaj??” :) resno vzel zadevo in se držal vsega, kar sem mu svetovala. Vsak paradižnik je dobil pest biooglja in zalivanje s Carbo vegetabilisom (5 globul raztopimo v litru vode, damo v škropilnico s še 9 litri vode, nato pa s pripravkom zalivamo 3 do 4 x na 2 do 3 dni; če je zemlja namočena od dežja, uporabimo nerazredčen pripravek).

Rezultat je fantastičen. Pravkar mi je poslal fotografije čudovitih, zdravih, polnih paradižnikov. Kako sva se jih lotila, sem napisala TUKAJ. Zdaj pa poglejte, kakšni so njegovi paradajzi zdaj :).

WP_000082 WP_000083 WP_000084 WP_000085 WP_000086 WP_000087 WP_000088 WP_000100 WP_000101 WP_000102 WP_000103 WP_000105 WP_000106 WP_000107 WP_000109

5 thoughts on “Paradižniki pozdravljeni :)

 1. Bravo! Agrohomeopatija deluje. Jaz sem kupila Helix Tosta proti polžem. Redno škropim, ker sem opazila, da rastline, ki jih poškropiš imajo zaščito, na novo zrasli listi in plodovi pa ne. Zato je potrebno kar sprotno škropljenje. Vendar deluje.

  • Ja, a ni fantastično :). Hvala za komentar, Damijana, res je točno tako, kot si napisala: informacija, ki jo rastlini dodajo homeopatske globule, se mora “vtisniti” v rastlino (pri Helix tosta potem rastlina sporoča sluzavcem takole: “Bejžte, polži, če ne … !!”
   Meni je pri homeopatiji za rastline všeč tole:
   1. da je bistveno cenejša od kemičnih pripravkov
   2. deluje takoj ali zelo kmalu
   3. da jo lahko uporabljamo kot preventivo ali kot kurativo
   4. da nima karence
   5. da je brez negativnih učinkov na rastline, živali, ljudi in okolje
   6. da je vsaj tako učinkovita kot najbolj učinkoviti kemični pripravki, a brez negativnih učinkov
   7. da je kompatibilna z drugimi naravnimi metodami vrtnarjenja in kmetovanja (ekološko, permakulturno, biodinamično)

  • Lahko, ker ima smisel – se pravi, če so na njem še plodovi, pa tudi, če bi radi ohranili zdravo rastlino do njene “smrti” (rastline redko umrejo na način, ki si ga mi zamišljamo kot smrt – njihov edini resnični uničevalec je ogenj). Klice bolezni z bolnih rastlin lahko ostanejo na vrtu in ponovno napadejo nove rastline naslednje leto. Mislim, da bi bilo glede na to, kako zelo občutljivi so paradižniki pri nas, pametno imeti več žezel v ognju: kolobarjenje, skrb za močno in zdravo (kar ni enako pregnojena) prst (lahko z bioogljem, ki tudi razkuži in prepreči da bi se patogeni mikroorganizmi razširili na račun koristnih), preventivno dodajanje homeopatskih pripravkov za krepitev rastlin na začetku sezone, in zdravljenje s homeopatskimi pripravki, če do bolezni pride.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.