Končno elektrika :)

Včeraj smo končno (vsaj za nekaj ur, potem je zadeva spet mrknila :) po skoraj dveh tednih dobili elektriko … Iz previdnosti, ker je omrežje še vedno začasno, sem se zadržala in nisem prižgala vsega možnega, ampak samo najbolj nujno – med drugim tudi pralni stroj :). Hiša je bila spet polna luči in ne le romantične svetlobe sveč, ki ni dovolj, da se ne bi noge vsake toliko boleče seznanile z vogalom omare ali zidu. Z velikim užitkom sem si privoščila TV, ki ga sicer ne gledam, ni časa, niti posebne potrebe, zdaj je bil pa tak užitek preklapljat programe, pogledat dnevnik … in planirala, da bom vso noč uživala v tem razkošju, poslušala glasbo, pisala, urejala papirje, fotografije, na, potem je pa vse skupaj spet crknilo :).

V vasi je pred gasilskim domom parkiran gasilski tovornjak z napisom Feuerwerk, na začetku vasi stoji velik agregat z nemškim napisom. Jasno je, da je do konca še dolga pot, gozdovi so zelo poškodovani, za hišo leži polomljen daljnovod.

Ampak – za vogalom nas že čaka pomlad :). Hvala vsem za potrpežljivost in vzpodbudne besede. Žal je marsikateri mail z vprašanjem ali naročilom ostal neodgovorjen, zdaj bom vsem nadoknadila. V nekaj dneh dobim novo pošiljko kompostov za vzgojo sadik in presajanje in biooglje, tokrat poleg tulcev z 1 kg Biooglja kompleks že tudi večje (20 kg) vreče. Nič še ni prepozno za vzgojo sadik: za sejanje paprike in paradižnika bo pravi dan 24.2.2014 (pravi biodinamičarka Tatjana iz Zgornjih Bitenj, ki ji povsem zaupam).

Začenja se tudi sezona predavanj, v naslednjih tednih jih bo kar nekaj:

18.2.2014 ob 9.00: Knjižnica Šmarje pri Jelšah, predavanje za Univerzo za tretje življenjsko obdobje,
21.2.2014 ob 18.00: predavanje na ženskem večeru v Restavraciji Pridigar v Vuzenici
27.2.2014 ob 18.00: Knjižnica Radlje ob Dravi
5., 12., 19. in 26. marec 2014 ob 17.00: Biotehniški center Naklo, enomesečni tečaj Permakulturni vrt

Breza pred hišo – najprej jo je zlomilo, potem pa še izruvalo.

IMG_1926

Čez vrt je padlo drevo.

IMG_1924

IMG_1919

IMG_1918

IMG_1917

IMG_1915

IMG_1913

Mlad fant s traktorjem je v nedeljo zoral pot v gozd za električarje in mimogrede še z naše ceste odstranil plast žleda in ledu, debelega do pol metra … kar tako, ker je pač videl, da ne zmoremo sami. Njemu se je to zdelo samoumevno, meni je pa rešil cel kup problemov in skrbi. Ne bom pozabila :)

IMG_1912

IMG_1911

One thought on “Končno elektrika :)

  1. Pozdravljeni. Me veseli, da ste tudi vi dobili elektriko. Mi smo na boljšem, ker smo bili brez nje le 10 dni. Pišem pa vam iz enega razloga, ker me zanima kaj menite o dodajanju zeolita pri sejanju zelenjave in tudi na vrtno zemljo. Sem že kar nekaj stvari prebrala o tem, pa sem si rekla, da povprašam za mnenje tudi vas.
    Hvala za odgovor in lep dan. Upam, da ne ob svečah.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.