Izšla je knjiga: Permakulturni vrt 20.4.2013

Včeraj popoldan sem šla po škatlo, ki me je čakala v recepciji založbe Kmečki glas. 

V škatli so knjige. Vse so čisto enake :)

Vsaka ima po 112 strani. Meni so sicer všeč debele knjige (npr. tale: Tri sekunde, ki sta jo napisala Roslund in Hellstrom, ki ima 445 strani, a je tako dobro napisana, da sem jo požrla v enem vikendu), a če bolje premislim, debelih priročnikov ne maram (še posebej ne tistih za uporabo računalniških programov, ti so prav nagnusni).

IMG_0864

V njej je to, kar sem  doslej spoznala in hotela povedat naprej: kako se kot teleban/ka na področju permakulture lotiš vrta, pri tem čim manj garaš, veliko ustvarjaš in uživaš. Na čim bolj preprost, uporaben in vsakomur razumljiv način.

Na Kmečkem glasu so knjigo Permakulturni vrt napovedali tako, da se ne bi mogla bolj strinjat.

Permakulturni vrt
Vrtnarjenje z glavo za zdravo zabavo
Avtor: Bojca Januš
Obseg: 112 strani
Format: 17 x 23 cm, broširano
Cena: 17 €
Vrtnarjenje z glavo za zdravo zabavo ponuja rešitev: namenjena je vsem tistim, ki bi radi pridelali domačo hrano, o vrtnarjenju ne vedo veliko, jim klasičen način pridelave ni všeč, nimajo časa za še eno službo, želijo pa si stika z naravo. Na zelo preprost in zanimiv ter za branje prijeten način nas pouči, kaj je bistvo takega načina vrtnarjenja. V naravi, v katero človek ne posega, je vse logično, smiselno in pravilno. Delujmo torej tako, kot deluje narava: ohranjajmo zdravo in rodovitno prst, privabljajmo na vrt koristne živali, zasadimo koristne rastline, uredimo si kompost, namakajmo brez vodovodnih cevi, zbirajmo deževnico in zastirajmo zemljo med posajenimi rastlinami. Knjiga slovenske avtorice Bojce Januš nas bo seznanila s tem, koliko škode smo že naredili zemlji in kako jo vsaj v domačem vrtu popraviti, kako razmišljati logično in obuditi zdrave navade, ki so jih imeli že naši predniki.
IMG_0862
Naročite jo lahko pri meni (bojcajanus@gmail.com ali 040 325 939), v spletni trgovini Gajin vrt ali v spletni trgovini Kmečkega glasa in na njihovih prodajnih mestih.

6 thoughts on “Izšla je knjiga: Permakulturni vrt 20.4.2013

  1. Juhuhuhu! Madonca! Iskrene čestitke!
    Izjemno sem vesela zate in za vse bralce tvoje knjige. Ti sporočim na mail koliko izvodov nujno potrebujem :) zase in za vse s katerimi želim deliti tvojo besedo, izkušnje, iskrivost, ideje, ….
    Še enkrat: ČESTITKE!

  2. knjiga je svetovna ….točno tisto mi je dala kar sm iskov …pa še slike so lepe… samo še biooglje morm dobit…naredu sm neko gredo visoko…iz starih punt…ful sm ponosen na to stvaritev….
    vse čestitke….

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.