Lucini čokoladni mafini brez mleka 28.11.2012

Kratki dnevi, dolge noči … Ob petih je tema, vrt vidim samo skozi jutranjo meglo in ob vikendih. Samo še tri tedne, pa se bo dan začel spet daljšati. Namesto, da bi jamrala, kako se sedaj nič ne da riti po vrtu, bo bolje, če čas izkoristim za urejanje hiše. Saj je tudi notri čisto dovolj dela. Ne škodi pospravit, malo za nazaj in malo za naprej, po policah, omarah, oknih, med rožami. Da bodo prazniki čez mesec dni toliko lepši. Vmes pa pisanje (na tapeti imam čisto nov, večji projekt), sestavljanje seznamov, in ustvarjanje, ki priveže dušo. Pa zabušavanje in sanjarjenje …


Luci rada peče. Njene torte so takšne, da ni za povedat, ker se ne da govorit, kadar ješ kaj tako dobrega. Vsaka plast je svoja, vse skupaj pa so usklajene v harmonijo. Recepte si izmišlja sama in ker ne uživa mleka, so njene sladice tudi take, nemlečne. Vseeno pa izjemno slastne.

Danes je spekla čokoladne mafine.

Potrebuješ: 100 g kokosovega masla, 3 jajca, 180 g sladkorja, 1/4 litra vode, 30 g kakava, 250 g moke, pecilni prašek.

Kokosovo maslo počasi stopiš in ohladiš. Penasto umešaš rumenjake in sladkor in dodaš kokosovemu maslu (malo sladkorja prihraniš za beljakov sneg). Polovico moke preseješ s pecilnim in kakavom in dodaš maslu. Iz beljakov in malo sladkorja stepeš beljakov sneg. Streseš na zmes s kokosovim maslom, dodaš še drugo polovico moke in vse skupaj nežno zmešaš. Testo naložiš v namaščen pekač za mafine. Pečeš pri 180 °C, 15 do 20 minut. Gotovi so, ko se dvignejo in, ko na zapičenem nožu ne ostane nič testa ampak samo rahlo vlažna sled.

Vegani lahko namesto jajc uporabijo banane. Potem sicer ne bo beljakovega snega, so pa mafini vseeno odlični.

Najnovejša pridobitev zaplanskega živalskega carstva je mala črnobela najdenka. Septembra smo jo tik pred nočjo našli v gozdu. Najprej je ukradla mafin in ga gladko požrla, potem pa šla spat na toplo k bratrancu Jacku. Lumpa.

Advertisements

One thought on “Lucini čokoladni mafini brez mleka 28.11.2012

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s