Igrišče za buče 27.7.12

Še enega kosa parcele, po kateri je včasih tekla makadamska cesta, sem se letos lotila. Vrt se širi in moj mož me sprašuje, zakaj neki potrebujem toliko prostora. Hm, kako naj povem … Pač rabim :) Za poskuse, pa da včasih kos vrta pustim pri miru, pa da se lahko same zasadijo in udomačijo kakšne lepe in malo nore cvetlice, ki bi z “normalnega” vrta frčale v nekaj minutah, pri meni se pa lahko razpasejo po mili volji …

Tukaj je bila najprej makadamska cesta, še letos zgodaj spomladi pa pesek in blizu mešalec za beton – podlaga ni bila prijazna. Dobila sem nekaj ilovnate prsti, bolj jalove, kot ne, a se tudi iz take da narediti živo, močno in zdravo prst. Samo malo potrpljenja je treba. Na tem kosu sta po urejanje dovoza ostala še dva velika štora. Se vam zdijo drevesa velika in težka? Malo morgen, težki so štori. Sem poskusila, naivka, in si skoraj polomila križ. Sčasoma ju bo že dež, mraz in sneg opral odvečne zemlje, potem bosta verjetno pristala v peči. Ali se bom pa lotila pridelave gob. Bomo videli. Zaenkrat bosta odlični plezali za cukete in hokaido buče, nov kos vrta pa igrišče za buče.

Na ilovnato prst sem razporedila plast zelo postaranega gnoja.

Semena buč so v “mini inkubatorjih” iz odrezanih plastenk, ker na gnoj pride še plast zastirke, pa ne bi rada, da bi se bučke preveč mučile med prebijanjem skozi njo.

Pogled na vhod na vrt. Precej drugačen, kot pred letom ali dvema.


Med hojo okoli hiše se splača gledat pod noge.  Takole izgubljeno dušo sicer hitro poteptaš (najdete bučko?).

Gotovo. Fino zalito.

Jim paše? Paše :)

Čuvaj buč poleti (a la Čuvaj plaže pozimi :). Histerični, živčni, nemirni in preobremenjeni ljudje bi se morali tega, kako je treba živeti, učiti od muc. Vsak dan najmanj ena ura opazovanja in posnemanja, pa bi šlo.

Plezala so uporabna. Buče po eni strani lezejo gor, po drugi pa dol.
Kdaj mi pa kaj tudi rata :)

One thought on “Igrišče za buče 27.7.12

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.