Čas zaključevanja in priprav na nove začetke 19.10.11


Po svoje sem zelo vesela jeseni, ko se zadeve v naravi in zaradi tega tudi nasploh v življenju zaključujejo. Mimogrede: odkrila sem nov trik, s katerim se veliko lažje lotim pospravljanja in čiščenja. Zdaj si ne rečem več: ajde, marš pospravljat, ampak raje: gremo malo zaključevat. Deluje. Ker zaključevanje zame pomeni odstranjevanje vsega nepotrebnega in ustvarjanje otočkov miru, urejenosti in smisla. Trik deluje, ker po novem ne pospravljam več, kar smo razmetali in umazali (torej, za nazaj) ampak ustvarjam (za naprej), kar je veliko bolj zabavno. Čeprav v bistvu delam isto, je finta dobra. Samo še družinskim članom jo moram razložit, da dojamejo, pa bo :)


Z vrta še vedno nisem pobrala vsega, pa že razmišljam o naslednjem letu. Pripravljam material za srednjeveške visoke grede (ograjica mora menda biti iz kostanja, menda vpliva na rodovitnost; trajnost lesa je tudi pomembna, moram še preverit, kateri les bi bil tudi primeren, če kostanja ne bom mogla dobiti; mogoče akacija?). Fiaska s stolpom za jagode še nisem pozabila. Našla sem načrt za nekaj boljšega (lesena piramida), zima je pa idealen čas za takšne projekte. Bom napisala, ko bom tako daleč.

Takole sem iz palet naredila dolgo stajco za material, iz katerega bo do pomladi nastalo dovolj vsebine za visoke grede. Ograja je iz razrezanih palet, notri gre pa vse od odrezanih šib, listja, trave, plevela, do ostankov zelenjave z vrta, oglja, kuhinjskih odpadkov, vsebine sesalca …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s