Predstavitev kuhalnikov za biooglje v petek, 21.10.11, na Vogrskem

Včerajšnje predavanje o permakulturi (za telebane :), kuhalnikih in biooglju na Biotehniški šoli v Šempetru pri Novi Gorici je bilo super. Učilnica je bila polna. Ni lepšega kot govoriti pred nabito polno sobo radovednih ljudi, ki bi radi izvedeli kaj novega. Poslušalci so bili v glavnem člani/ce  Društva za biološko-dinamično gospodarjenje »Ajda« Goriška, pa še kdo bi se našel – v vsakem primeru pa ljudje, ki imajo veliko znanja in jim zato ni mogoče prodajati bučk :)

Najprej so bili vsi tiho in samo poslušali – in potem človek res ne ve, kaj je, ali jih tako zelo zanima, ali pa se tako zelo dolgočasijo… po nekaj slajdih pa so se začela vprašanja in včasih jih je bilo toliko, da smo se morali dogovoriti, kdo bo naslednji na vrsti. V glavnem in na kratko – bilo jim je všeč. Domov sem se odpeljala utrujena in nabita z energijo hkrati. In blazno zadovoljna :)

O biooglju in kuhalnikih bi se dalo govoriti še več, sploh je pa to zadeva, ki si jo je najbolje ogledati v živo, zato smo se zmenili, da se bom do njih odpeljala še enkrat. Naslednji petek, 21.10.2011, bom s kuhalniki in bioogljem (tudi kurili bomo) spet na Goriškem, na biodinamični tržnici v vrtnariji Majdin gaj na Vogrskem, kjer ponujajo pridelovalci svoje pridelke. Tržnica je tudi sicer odprta vsak petek od 17. ure dalje.

Torej, če bi radi kuhalnike in pridelavo biooglja videli tudi v živo, ste zelo dobrodošli.
Kuhalniki bodo na predstavitvi za 9 % cenejši (89 € namesto običajnih 97,70).

Advertisements

2 thoughts on “Predstavitev kuhalnikov za biooglje v petek, 21.10.11, na Vogrskem

 1. Sedaj sem že dobro preiskusila kuhalnik,res da sem delala oglje,kar je super in hitro.Pečem pa tudi kostanj ,le malo bolj se zakadi,vendar je hitro pečen ,zelo enakomerno, porabim zelo malo drv za eno pošteno peko,na koncu ostane še polovico za bio oglje Zelo sem navdušena,kljub začetnemu godrnjanju moža ,ga je sedaj pohvalil.lep pozdrav.Marija

  • Pozdravljeni, Marija,

   hvala za vaše sporočilo! Res sem vesela, da ste zadovoljni s kuhalnikom. Za biooglje in kuhalnike še ne ve zelo veliko ljudi, zato je toliko lepše, da sta napisali svojo izkušnjo. Najlepše pa je, ko nekdo, ki je najprej nekoliko skeptičen, spremeni svoje mnenje.

   Želim vam še veiko super dobrega kostanja!
   Lp, Bojca

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s