Testiranje komposta z bioogljem v VB 8.10.11

Ena sama slika je zgovornejša od 1000 besed. Z dovoljenjem objavljam slike in podatke o poskusni uporabi aktiviranega biooglja v Veliki Britaniji.

Stephanie Donaldson, ekološka vrtnarka iz VB in redaktorica,  je v članku za revijo Country Living Magazine predstavila svoje izkušnje s kompostom z aktiviranim bioogljem. Poskusi so bili izvedeni avgusta in septembra 2011.

Sadike solate je gojila v treh različnih kompostih za sadike:
–         kompost z aktiviranim bioogljem (na levi);
–         kompost Vital Earth iz recikliranih surovin (na sredini);
–         kompost New Horizon, ki je trenutno najbolje prodajan v VB (na desni).

August 25th 2011                                                         September 2nd 2011
 

September 6th 2011

Advertisements

4 thoughts on “Testiranje komposta z bioogljem v VB 8.10.11

  1. Ma to je fantastično… Zdej vidm da to res deluje… Si bo pa res treba tale kuhalnik omislit… K dosedaj sm bil malce nejeveren… Sicer pa bi blo fajn če bi še ti kak tak poizkus naredila in potem objavila rezultate… Kako pa drgače kej na tvojem vrtu raste?

    • Saj veš tisto o kovačevi kobili… če bi lahko samo na vrtu in s kuhalniki delala (kar si res želim :), bi bilo fantastično, pa marsikaj bi bilo že bolj razvito, premišljeno in dokončano, kot je; tako pa – dan ima samo 24 ur in čeprav včasih še iz noči dan delam, mi ne uspe postoriti vsega, kar bi morala in rada. In potem se je treba zanesti na tuje vire. Temu se konec koncev lahko reče tudi timsko delo :) Ampak ja, ne bom se izgovarjala, prav imaš. V kratkem sledijo moji lastni poskusi. Na vrtu je pa tako: moje rastlince so zelo svobodnjaško vzgajane, čisto po permakulturniško. Se morajo včasih kar same med sabo zmenit :) Bom tudi o tem še pisala.

    • Cena za pripravljen kompost z bioogljem še ni oblikovana (bo pa v kratkem, vsekakor dovolj časa pred naslednjo sezono). Zaenkrat se pri nas da kupiti kuhalnik, s katerim si biooglje sam pridelaš, ga pomešaš s kompostom in dobiš pripravljen kompost z bioogljem. Seveda se lahko uporablja kot organsko gnojilo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s