Članek v MMS (o kompostu in biooglju) 7.5.11

V majski reviji Moj mali svet je objavljen članek z naslovom Kompost in biooglje – sprožilec rodovitnosti. Tema naslednjega meseca (junij) pa bo: Zeliščna spirala in pomen kamnov v permakulturnem vrtu. Tule je še povezava na spletno predstavitev revije: Moj mali svet.

Advertisements

4 thoughts on “Članek v MMS (o kompostu in biooglju) 7.5.11

 1. Draga Bojca, v soboto sem ravno dokončala svojo zeliščno spiralo. Nagarala sem se kot vol, ko sem prekladala vse tiste težke kamne, vozila šajtrgo in premetavala zemljo … ampak da jo vidiš sedaj, lepotico, kako se smeje skupaj z vsemi dišavnicami/zelišči v njej :) Nekaj kamnov sem prihranila še za k paradižnikom, ko jih bom posadila. Pa še nekaj moram povedat, ko sem že ravno pri pisanju. Po tvojih priporočilih sem vrt zastrla s salamo (ker nisem imela sena). Ne čisto celega, zastiram sproti, ko kaj posadim. In ko sem se v soboto spravila spet k sejanju, sem imela situacijo, da je bilo na isti gredi nekaj zemlje zastrte (še od zimske solate), nekaj pa ne. Nisem mogla verjeti kakšna je bila razlika v njeni vlažnosti. Nezastrta revica vsa presušena, zastrta je pa kar dehtela. Neverejtno, res! Hvala še enkrat za vse nasvete in izkušnje, ki jih deliš z nami.

  • Čestitam za zeliščno spiralo! Dela je res veliko, ampak zdaj jo imaš. Če pošlješ fotko, jo bom z veseljem objavila. Pripravljam nov članek o tem, kako se spopademo s sušo. Ta pomlad je res ekstremna in menda nas čaka zelo vroče poletje. Ampak, imamo adute v rokavu!

   Želim ti veliko veselja z zelišči in vrtom,
   Bojca

 2. O, Bojca, koliko novosti na tvoji strani, ko nekaj časa nisem bila pozorna, nove strani, svetovanje … Super!

  Zeliščno spiralo bom, upam, naredila drugo leto, sem že našla mesto zanjo. Jo je pa v tem času naredila moja prijateljica, ki sem jo usmerila na tvojo stran. Čudovita je in prijateljica je strašno zadovoljna!!! Kako čudovito, kako širiš lepe in prave stvari …

  Tudi jaz sem zadovoljna z zastiranjem, veliko dlje ostane vlažno pod senom, potem ko zalijem. Dežja pri nas ni bilo že … ne pomnim niti od kdaj!

  Nataša, mislim da je boljša slama, ker jaz imam en problemček s senom. Tam kjer moram seno odstraniti, ko vzklijejo “moja” semena, (solatka itd..), mi potem vzklijejo še semena iz sena, ki jih je seno polno. Tako, da mislim, da je veliko boljše, če imaš slamo! Imaš tudi ti Bojca to težavo?

  Srečno (trenutno sem okupirana z reševanjem domačih stvari, zato sem malo “izginila”)!

  • Živjo, Kony,

   hvala za tvoje izkušnje in super, da je tudi tvoja prijateljica navdušena!

   Tudi jaz imam seno; zaenkrat ni težav. Pri senu je pomembno, da je bilo pokošeno, ko so trave že dozorele in so odvrgle seme. Za tvoje seno so očitno kosili prej, zato ima seme. Bi lahko za zastirko raje uporabljala kopreno, dokler tvoje seme ne vzklije in slamo šele potem, za venčke okrog sadik? Mislim, da lahko z zastirko lepo usmerjaš, koga boš hotela in koga ne.
   Dobro uredi doma in vso srečo tudi tvojemu vrtu!

   Lp, Bojca

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s