Sepp Holzer 8.5.10

Za permakulturo, ki jo na svojem posestvu Krameterhof izvaja Sepp Holzer, sem prvič slišala pred dobrim letom, ko me je poklicala Eva Premk Bogataj in povedala, da je Založba Amalietti izdala slovenski prevod njegove knjige Uporni kmet. Iskali so nova prodajna mesta in možnosti predstavitve. Zmenili smo se, mene je pa vse skupaj začelo čedalje bolj zanimati. Knjigo sem prebrala, prebrskala še Holzerjevo spletno stran in ga šla s celo familijo poslušat v Tržič, kjer je predaval pred nabito polno dvorano. Potem sem nadaljevala z brskanjem, brala o Avstralcih, zeliščnih spiralah, visokih gredah, o zelenjavi in permakulturi v šolah,… Koliko gradiva za učenje, čisti užitek.

Da ima neumen kmet debel krompir? Sepp Holzer definitivno ni neumen. V bližini Salzburga, delu Avstrije, ki mu zaradi mraza rečejo tudi Avstrijska Sibirija, na višini med 1100 in 1500 m n.m.v. vzgaja vse živo. In to dela pametno, tako, da narava dela zanj. Tole je prevod njegovega odprtega pisma, naslovljenega na odgovorne: http://www.krameterhof.at/pdf/probleme_der_gegenwart_slo.pdf 

Rada imam logične, prijazne in preproste rešitve, ne maram pa bleferjev in voluharjev. Zato mi je všeč permakultura.  Včeraj sem izvedela, da je pri Založbi Amalietti pravkar izšel še prevod Holzerjeve permakulture. Sem poklicala, naročila in dobim naslednji teden. Se že veselim :)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.